Μόνιμη Έκθεση 

Η συλλογή της Μόνιμης Έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας περιλαμβάνει εκθέματα που καλύπτουν, χρονολογικά, μία ιδιαίτερα μεγάλη περίοδο ανθρώπινης παρουσίας στον θεσπρωτικό χώρο, από τη Μέση Παλαιολιθική (100.000 χρόνια πριν από σήμερα) έως τους χρόνους της οθωμανικής κυριαρχίας (19ος αι. μ.Χ.)

Η πλειονότητα των εκθεμάτων χρονολογείται στην Ελληνιστική εποχή (330/325 - 167 π.Χ.), μία περίοδο ακμής των θεσπρωτικών πόλεων η οποία αντιπροσωπεύεται από πληθώρα ερευνημένων θέσεων, καθώς και στη Ρωμαϊκή εποχή (167 π.Χ. - 4ο αι. μ.Χ.) που για τη Θεσπρωτία, όπως και για την υπόλοιπη Ήπειρο σηματοδοτείται αφενός από τη συντριβή του Περσέα στην Πύδνα (168 π.Χ.) και την ακόλουθη καταστροφή των περισσότερων ηπειρωτικών πόλεων από τα στρατεύματα του Αιμιλίου Παύλου το 167 π.Χ., αφετέρου από τη διαίρεση της Ηπείρου σε Παλαιά (Epirus Vetus) και Νέα (Epirus Nova), στα τέλη του 3ου αι. μ.Χ. και τη σταδιακή επικράτηση του Χριστιανισμού.

Εκθέσεις - Περιοδικές / Φιλοξενούμενες

PORTaRT. Ομαδική εικαστική έκθεση

PORTaRT. Ομαδική εικαστική έκθεση

Περιοδική έκθεση

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, 21 Ιουνίου - 20 Αυγούστου 2017

Εγκαίνια: Τετάρτη, 21 Ιουνίου…

Περιήγηση στη Βυζαντινή Θεσπρωτία

Περιήγηση στη Βυζαντινή Θεσπρωτία

Περιοδική έκθεση

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, 8 Δεκεμβρίου 2016 έως 4 Ιουλίου 2017

Το κοινό θα έχει…

Νέα

  • Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης PORTaRT. Τετάρτη 21.6.2017, στις 19.00
    Δείτε περισσότερα
  • Επισκευαστικές εργασίες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας
    Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω…

Έκθεμα του Μήνα

Μια νέα ψηφιακή δράση με τίτλο «Το έκθεμα του μήνα. Ιστορία σε σύντομα επεισόδια…» φιλοξενεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας στη σελίδα του. Κάθε έτος θα είναι αφιερωμένο σε μία επιλεγμένη ψηφιακή θεματική ενότητα που θα περιλαμβάνει δώδεκα διαφορετικά εκθέματα ή ομάδες εκθεμάτων τα οποία και θα παρουσιάζονται σταδιακά, κατά τη…

Έκθεμα του μήνα 2016: ήχοι αρχαίων
 περισσότερα