ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ :: Επισκέψεις Σχολείων

Ανεξάρτητες επισκέψεις σχολείων, με ευθύνη των εκπαιδευτικών, μπορούν να πραγματοποιούνται καθημερινά, εκτός Δευτέρας, στο πλαίσιο ωραρίου λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

Μέγιστος αριθμός ανά ομάδα επίσκεψης στις αίθουσες: 30 μαθητές

Για την αποφυγή ταυτόχρονης επίσκεψης περισσότερων της μίας σχολικών μονάδων ή συνωστισμού, λόγω φιλοξενίας εκδηλώσεων ή υλοποίησης άλλων δράσεων στον χώρο του μουσείου, παρακαλούμε για τη σχετική έγκαιρη τηλεφωνική ενημέρωση, τουλάχιστον δύο μέρες πριν την επίσκεψη στα τηλέφωνα 26650. 21417, 28539 (καθημερινά 8:00-15.00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής). Σε περίπτωση που ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την επίσκεψή του, παρακαλείται να ενημερώσει έγκαιρα το μουσείο.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιούνται από Τρίτη έως Παρασκευή, 8:30 - 14.00 (εκτός αν ορίζει διαφορετικά το πρόγραμμα)

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 μαθητές (εκτός αν ορίζει διαφορετικά το πρόγραμμα)

Για συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στα τηλέφωνα 26650. 21417, 28539 (καθημερινά 8:00-15.00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής). Σε περίπτωση που ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την επίσκεψή του, παρακαλείται να ενημερώσει έγκαιρα το μουσείο.

Χρήσιμες πληροφορίες

- Το μουσείο δε διαθέτει ειδικό χώρο στάθμευσης για λεωφορεία-πούλμαν. Η αποβίβαση των μαθητών γίνεται είτε έξω από την πλαϊνή είσοδο του μουσείου είτε στον δρόμο προς το Δρέπανο, μπροστά από την πλαϊνή είσοδο του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, όπου το λεωφορείο - πούλμαν μπορεί να σταθμεύσει προσωρινά.

- Δεν επιτρέπεται η μεταφορά σχολικών σακιδίων στους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου. Τα σακίδια μπορούν να παραμείνουν στα σχολικά λεωφορεία ή στο βεστιάριο, στην είσοδο του μουσείου. Το Μουσείο δε φέρει ευθύνη για εύθραυστα ή πολύτιμα αντικείμενα που φυλάσσονται στο βεστιάριο.

- Δεν επιτρέπεται η κατανάλωση φαγητού ή ποτού μέσα στους εκθεσιακούς χώρους. Η κατανάλωση γευμάτων για τους μαθητές επιτρέπεται μόνο στον αύλειο χώρο του μουσείου.

- Η ερασιτεχνική φωτογράφιση επιτρέπεται στους εκθεσιακούς χώρους. Δεν επιτρέπεται η χρήση φλας ή πρόσθετου επαγγελματικού εξοπλισμού (φορητά φώτα και τρίποδο). Τέλος, δεν επιτρέπεται η δημοσίευση των φωτογραφιών σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, χωρίς την σχετική άδεια. Εάν επιθυμείτε να κάνετε χρήση των φωτογραφιών για οποιοδήποτε λόγο, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

- Σεβόμενοι τους επισκέπτες και το προσωπικό του μουσείου, παρακαλούμε για τη διακριτική χρήση των κινητών τηλεφώνων, από εκπαιδευτικούς και μαθητές, στους εκθεσιακούς χώρους και κατά τη διάρκεια υλοποίησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

- Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τους μαθητές που συνοδεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο μουσείο. Κάθε ομάδα 30 μαθητών θα πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από, τουλάχιστον, έναν εκπαιδευτικό.

- Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας δεν αναλαμβάνει, βάσει μουσειοπαιδαγωγικών αρχών, εκπαιδευτικές ξεναγήσεις στη Μόνιμη Έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο ανεξάρτητων σχολικών επισκέψεων. Εναλλακτικά προτείνει τη συμμετοχή των μαθητών σε ειδικότερα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί το μουσείο. Στην περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να προετοιμάσουν την επίσκεψή τους μέσα από το γενικό και ειδικότερο πληροφοριακό & εκπαιδευτικό υλικό που είναι διαθέσιμο στον παρών ιστότοπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας. Σε κάθε περίπτωση το προσωπικό του μουσείου παραμένει στη διάθεση των εκπαιδευτικών που θα αναζητήσουν ειδικότερες πληροφορίες και εκπαιδευτικό υλικό για την προετοιμασία της επίσκεψης στο μουσείο.

Υπουργείο Πολιτισμού
Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή χρήση του υλικού χωρίς έγγραφη άδεια