ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ :: Προγράμματα - Αρχείο | Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2020

Με μία δράση αφιερωμένη στην πόλη της Ηγουμενίτσας συμμετέχει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας στον φετινό διαδικτυακό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (25-27 Σεπτεμβρίου 2020) με τον γενικό τίτλο: «Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση: η δια βίου μάθηση». Ο συνοπτικός οδηγός “ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Ανακαλύπτω την πόλη μου” σε μορφή flipbook δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να ανακαλύψει την ιστορία της πόλης μέσα από μία περιήγηση σε επιλεγμένα σημεία, μνημεία και χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, ολόκληρες γειτονιές ή μεμονωμένα κτήρια που λειτουργούν ως τοπόσημα για την ιστορία της πόλης και τους κατοίκους της.

Η Ηγουμενίτσα άλλοτε. Εικόνες της πόλης με το λιμάνι, τους δρόμους, τις παλιές γειτονιές, αλλά και των ανθρώπων της μέσα από αρχειακό υλικό, τον φακό επώνυμων φωτογράφων, αλλά και αναμνηστικές φωτογραφίες κατοίκων, που θέλησαν να απαθανατίσουν τις "θεατές" και "αθέατες" στιγμές τους πάνω σε ασπρόμαυρο φόντο.

Το έντυπο “ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Ανακαλύπτω την πόλη μου” σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του εορτασμού για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017-2018 που ήταν αφιερωμένες στη θεματική “ΠΟΛ[ε]ΙΣ”.

Για πρόσβαση στο flipbook πατήστε εδώ

Υπουργείο Πολιτισμού
Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή χρήση του υλικού χωρίς έγγραφη άδεια