ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ :: Προγράμματα - Αρχείο | «Στο εργαστήρι των Ξωτικών»

Με μία δράση αφιερωμένη στους μικρούς της φίλους επέλεξε να κλείσει τον κύκλο των εκδηλώσεων για την τρέχουσα χρονιά η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας. Σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, τη Σχολική Σύμβουλο Γαλλικής Γλώσσας κα Χάιδω Νάτση και τους εκπαιδευτικούς Γαλλικής γλώσσας, μαθητές του 3ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, καθώς και του 2ου και 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας θα περάσουν ένα δημιουργικό πρωινό στις 17 Δεκεμβρίου 2016 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας συμμετέχοντας «Στο εργαστήρι των Ξωτικών».

Τα παιδιά χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά και τεχνικές θα πειραματιστούν και θα φτιάξουν τις δικές τους μοναδικές δημιουργίες, ακούγοντας παράλληλα χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγουδώντας τα κάλαντα.

Το εργαστήρι των Ξωτικών θα ολοκληρωθεί με ανοιχτή εκδήλωση για τον στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του μουσείου. Για τον στολισμό θα αξιοποιηθεί το «ημερολόγιο της προσμονής»/«calendrier de l’avent» που άρχισαν να κατασκευάζουν οι μαθητές από την 1η Δεκεμβρίου και στο οποίο έκρυψαν ως δώρα-έκπληξη 24 ευχές όσες και οι ημέρες της προσμονής για τα Χριστούγεννα. Οι ευχές αυτές μαζί με την κεντρική ευχή της 25ης Δεκεμβρίου θα είναι τα φετινά στολίδια του δέντρου. Τον στολισμό του «Δέντρου των Ευχών» θα πλαισιώσουν μουσικά και θεατρικά δρώμενα.

Η ανοιχτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 12:00 στην αίθουσα «Σωτήρης Δάκαρης» στο ισόγειο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

Φωτογραφία/ες

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή χρήση του υλικού χωρίς έγγραφη άδεια