ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - Αρχείο Εκδηλώσεων

Στη σελίδα αυτή μπορείτε να ανατρέχετε σε παλαιότερες εκδηλώσεις.

«Σχολικό κλίμα και μαθητής». Ενημερωτική ημερίδα για γονείς και εκπαιδευτικούς. Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016, 19.00 μ.μ.

Η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων και το ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας πραγματοποιεί Ημερίδα με θέμα: «Σχολικό κλίμα και μαθητής» που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στις 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00 μ.μ

Ομιλήτριες:

Βέρμπη Χριστίνα, Λογοθεραπεύτρια «Ο ρόλος του λογοθεραπευτή στη διασφάλιση της σχολικής επιτυχίας»

Παπαευσταθίου Μαρία, Σύμβουλος Φιλολόγων Θεσπρωτίας, «Εκπαιδευτικοί και γονείς: Η συμβολή τους στην ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης των παιδιών»

Παππά Β. Βασιλική, Υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας, «Αποτελεσματικοί τρόποι συμπαράστασης στους μαθητές κατά τη μετάβασή τους σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης»

Η ενημέρωση πραγματοποιείται με στόχο την επικοινωνία και…

« Στο φως του φεγγαριού». Πανσέληνος Αυγούστου 2016

Συμμετέχοντας στον εορτασμό για την Πανσέληνο του Αυγούστου, την Πέμπτη 18 Αυγούστου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό τις 20.00 μέχρι τις 23.00. Παράλληλα,  σε συνεργασία του Δήμου Σουλίου και του Ν.Π.Δ.Δ. «Αρωγή» θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο Ελέας μουσική βραδιά εγχόρδων με τον Βασίλη Κώνστα. Ώρα έναρξης 21.00

Είσοδος ελεύθερη

«Τόπος: Άτοπος». Θεατρική παράσταση

Η Εθελοντική Θεατρική Ομάδα Κέντρου Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας θα παρουσιάσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, το τριήμερο 4-6 Ιουλίου 2016, τη θεατρική παράσταση «Τόπος: Άτοπος». Μια ιστορική αναδρομή από την αρχαιότητα έως τις ημέρες μας για όσους άφησαν την πατρίδα και τους τόπους τους.

Ώρα προσέλευσης: 21.30 - Διάρκεια παράστασης: 55΄

Είσοδος Δωρεάν: λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας και η είσοδος θα γίνεται ΜΟΝΟ με κράτηση.

Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης Αριάδνη, 26650 25140 (Δευτέρα-Παρασκευή 9.00-13.30)

 Οι παραστάσεις αποτελούν την ανοιχτή εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης…

Μουσική εκδήλωση. Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, 21 Ιουνίου 2016, ώρα 20.00.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Φιλιατών, συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, διοργανώνοντας, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 και ώρα 8:00 μ.μ., στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας μουσική εκδήλωση με το πολυμελές σχήμα της Φιλαρμονικής του Δήμου Φιλιατών.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη 

«Europe in my Region 2016» (Open EU Project Days). Έκθεση poster συγχρηματοδοτούμενων έργων από το Ε.Π. «Ήπειρος 2007-2013». Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, 17-22 Μαΐου 2016

Σε τέσσερις επιλεγμένους χώρους πολιτισμού, που έχουν ωφεληθεί με δράσεις και παρεμβάσεις από το Ε.Π. «Ήπειρος 2007-2013», υλοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020» την πρωτοβουλία «Europe in my Region 2016» (Open EU Project Days).

 

Η πανευρωπαϊκή καμπάνια στοχεύει στην προβολή των συγχρηματοδοτούμενων έργων και την ανάδειξη των αποτελεσμάτων και των ευκαιριών τους στην καθημερινότητά των πολιτών. Στην Ήπειρο η πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με τις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων το διάστημα 17-22 Μαΐου 2016 με δράσεις προβολής που περιλαμβάνουν έκθεση posters και προβολή βίντεο στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, και συγκεκριμένα στο Κάστρο…

Μουσική εκδήλωση. Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, 11 Απριλίου 2016, ώρα 19.30.

 Στο πλαίσιο φιλοξενίας της περιοδικής έκθεσης «Ήχοι Αρχαίων», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας προσκαλεί, τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 και ώρα 7.30 μ.μ., στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας σε μία βραδιά έντεχνης μουσικής. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας.

Το πρώτο μέρος του μουσικού προγράμματος είναι αφιερωμένο στον Μάνο Χατζηδάκη, ενώ το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει έργα των Δ. Παπαγιανόπουλου, Π. Γαβαλά, Στ. Κουγιουμτζή, Μ. Πλέσσα, Στ. Ξαρχάκου, Γ. Χατζηνάσιου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή χρήση του υλικού χωρίς έγγραφη άδεια