ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ :: Προγράμματα - Αρχείο

Στη σελίδα αυτή μπορείτε να ανατρέχετε σε παλαιότερα προγράμματα και εκπαιδευτικές δράσεις.

Το δέντρο των ευχών

Με μία δράση αφιερωμένη στους μικρούς του φίλους επέλεξε να κλείσει τον κύκλο των εκδηλώσεων για την τρέχουσα χρονιά το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας. Στις 22 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 10.00 π.μ., το Μουσείο φοράει τα γιορτινά του και περιμένει τους μαθητές των νηπιαγωγείων να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τις δικές τους μοναδικές δημιουργίες.

Μικροί και μεγάλοι θα φτιάξουμε στολίδια, θα διαβάσουμε παραμύθια και θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Οι επισκέψεις των νηπιαγωγείων θα πραγματοποιούνται από τις 10.00 έως τις 12.00, ύστερα από σχετική συνεννόηση.

Στιγμιότυπα από την υλοποίηση της εκπαιδευτικής δράσης μπορείτε να βρείτε εδώ

Τι σπουδαίο να γνωρίζεις τον κύριο Λήρ!

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τι σπουδαίο να γνωρίζεις τον κύριο Λήρ!» σχεδιάστηκε στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Στη Θεσπρωτία με τον Edward Lear» που θα φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας από τις 14 Νοεμβρίου 2014 έως τις 12 Μαρτίου 2015.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και των τάξεων του Γυμνασίου, επιδιώκει τη διαθεματική προσέγγιση της έκθεσης, την ενεργοποίηση της φαντασίας και της δημιουργικής έκφρασης των παιδιών, την εικαστική τους καλλιέργεια, φέρνοντας τους μαθητές σε επαφή με διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας, σύλληψης και ερμηνείας της τέχνης και της τοπικής ιστορίας. Κατά…

Ηγουμενίτσα. Εικόνες της πόλης στον Χρόνο

Εκπαιδευτικές δράσεις στο πλαίσιο φιλοξενίας της ομώνυμης περιοδικής έκθεσης  στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας.

Οι δραστηριότητες, κατάλληλα προσαρμοσμένες στις επιμέρους ηλικιακές ομάδες, στοχεύουν στην γνωριμία των μαθητών με την ιστορία της πόλης και τις αλλαγές του φυσικού και δομημένου χώρου της στο πέρασμα του χρόνου, προτρέπουν σε κριτική σκέψη και δημιουργούν ερεθίσματα για μια διεισδυτική ματιά στην πόλη, στο παρελθόν και το μέλλον της.

Διάστημα υλοποίησης: Σχολική χρονιά 2016-2017

Ηλικιακές ομάδες: μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Α΄ τάξης Γυμνασίου

Στιγμιότυπα από την υλοποίηση…

Επιμορφωτική Ημερίδα «Ετερότητα και Νηπιαγωγείο»

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα φιλοξενήσει στις 12 Μαρτίου 2014 την Επιμορφωτική Ημερίδα Νηπιαγωγών με θέμα «Ετερότητα και Νηπιαγωγείο» που διοργανώνει η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής της 44ης Περιφέρειας (Θεσπρωτίας), στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δραστηριοτήτων που έχουν προγραμματιστεί για το σχολικό έτος 2013-2014.

Ώρες διεξαγωγής: 9.00-14.00

Πληροφορίες: Γραφείο Σχολικής Συμβούλου, τηλ. 2665 0 25196, 24895 / fax. 2665 0 25617 / e-mail: sspe@dipe.thesp.sch.gr

Βιωματικό Σεμινάριο Εικαστικών

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα φιλοξενήσει στις 28 Μαΐου 2014 το Βιωματικό Σεμινάριο Εικαστικών που διοργανώνει η Δ/νση Π.Ε. Θεσπρωτίας δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Ώρες διεξαγωγής: 19.00-21.00

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 15).

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η εξοικείωση με διάφορες τεχνικές εικαστικών τεχνών, η διερεύνηση της εικαστικής γλώσσας με τη χρήση ποικίλων υλικών και μέσων, καθώς και η ανάδειξη τρόπων αξιοποίησης των εικαστικών τεχνών κατά την υλοποίηση προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων.

 Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο Σεμινάριο, μπορούν να το κάνουν στο e-mail: perival@dipe.thesp.sch.gr, αναφέροντας…

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές

Από τις 29 Απριλίου έως και τις 8 Μαΐου 2014 η ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχει -σε συνεργασία με διάφορους τοπικούς φορείς- στην πανελλήνια εκστρατεία "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές"  που διοργανώνει η Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στο πλαίσιο του εορτασμού θα υλοποιηθούν σειρά δράσεων, με τον τίτλο «Υδάτινοι δρόμοι - δρόμοι Πολιτισμού: Αχέροντας-Καλαμάς», οι οποίες εστιάζουν στην ανάδειξη του καθοριστικού ρόλου και τις ποικίλες διαστάσεις που έχουν στη ζωή των ανθρώπων -από την αρχαιότητα έως σήμερα- τα νερά δύο ιδιαίτερα σημαντικών για τη Θεσπρωτία ποταμών, του Καλαμά και του Αχέροντα, καθώς…

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή χρήση του υλικού χωρίς έγγραφη άδεια