ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ :: Προγράμματα - Αρχείο | Εκπαιδευτικές δράσεις στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης "PORTaRT"

Στο πλαίσιο φιλοξενίας της περιοδικής έκθεσης PORTaRT με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και ψηφιδωτού 31 εικαστικών από την Ήπειρο, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το Σωματείο Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου και τη Σχολική Σύμβουλο Εικαστικών ΠΕ 08 Μαίρη Σταματοπούλου, προγραμματίζουν την υλοποίηση εικαστικών δράσεων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας.

  Την Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, εκπαιδευτικοί εικαστικοί, μέλη του ΣΠΑΣΕΤ, θα πραγματοποιήσουν τέσσερα δίωρα εικαστικά εργαστήρια με τίτλο «Ένα δημιουργικό ταξίδι στον κόσμο των τεχνών» (Παρατηρώ - ανακαλύπτω- δημιουργώ) (επισυνάπτεται ενδεικτικό σενάριο της επίσκεψης) για μαθητές Δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου.

Ημέρες διεξαγωγής: 17-18 Οκτωβρίου 2017

Ώρες διεξαγωγής: 9:00-11:00, 11.15-13.15

Διάρκεια: 2.00΄

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 μαθητές

Συντονισμός - παρουσίαση από τα μέλη του ΣΠΑΣΕΤ:

- Γιάννα Καλογιάννη, Εικαστικός, εκπαιδευτικός Εικαστικών μαθημάτων (ΠΕ 08) Π/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων

- Ειρήνη Ράπτη, Εικαστικός

- Έλλη Στύλιου, Εικαστικός, εκπαιδευτικός Εικαστικών μαθημάτων (ΠΕ 08)

  Για συμμετοχή στην εκπαιδευτική δράση είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στα τηλέφωνα 2665 0 21417, 28539 (Δευτέρα έως Παρασκευή) – πληροφορίες κ. Θεοδώρα Λάζου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

   Παράλληλα, καλούνται οι εκπαιδευτικοί εικαστικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να συνοδέψουν τους μαθητές τους στην έκθεση και να οργανώσουν οι ίδιοι εικαστικές δράσεις, αξιοποιώντας δημιουργικά το υλικό της περιοδικής έκθεσης «PORTaRT». Το Μουσείο θα διαθέσει απλά υλικά στους μαθητές (χαρτί, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές κλπ.), προκειμένου να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα. Οι επισκέψεις δύναται να πραγματοποιηθούν την εβδομάδα Δευτέρα 30 Οκτωβρίου ~ Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, κατόπιν συνεννόησης στα τηλέφωνα 2665 0 21417, 28539 (Δευτέρα έως Παρασκευή) – πληροφορίες κ. Θεοδώρα Λάζου.

   Εκ μέρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας τη δράση θα συντονίσει η κ. Γεωργία Πλιάκου, αρχαιολόγος, Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων και Μουσείων, ενώ για το ΣΠΑΣΕΤ ο κ. Γιάννης Ζωγάκης, Εικαστικός, Εκπαιδευτικός Εικαστικών (ΠΕ 08), Πρόεδρος ΔΣ.

Στιγμιότυπα από την υλοποίηση των εκπαιδευτικών δράσεων μπορείτε να βρείτε εδώ

Αρχείo/α

Υπουργείο Πολιτισμού
Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή χρήση του υλικού χωρίς έγγραφη άδεια