ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - Αρχείο Εκδηλώσεων

Στη σελίδα αυτή μπορείτε να ανατρέχετε σε παλαιότερες εκδηλώσεις.

Ηµερίδα και βιωµατικό εργαστήριo (workshop) "Με τη Φιλίστα στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων"

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας προσκαλεί στην ενηµερωτική ηµερίδα και το βιωµατικό εργαστήριo (workshop) που διοργανώνει τη Δευτέρα 27 Νοεµβρίου 2023 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα «Σωτήρης Δάκαρης» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουµενίτσας. Η εκδήλωση πραγµατοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Με τη Φιλίστα στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων» που χρηµατοδοτείται από τον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση της ποιότητας και αποτελεσµατικότητας του εκπαιδευτικού συστήµατος» του Επιχειρησιακού Προγράµµατος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναµικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Ημερίδα “Η δύναμη των 4”. Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 6.00 μ.μ

Με αφορμή τον εορτασμό της «Διεθνούς Ημέρας Μουσείων» 2022 (18η Μαΐου), τα Αρχαιολογικά Μουσεία της Ηπείρου σχεδίασαν από κοινού την εκθεσιακή δράση «Η Δύναμη των τεσσάρων», με αμοιβαίο δανεισμό αρχαιολογικών ευρημάτων από τις συλλογές τους.

 Τέσσερις πήλινες πλαγγόνες (κούκλες) από τάφους της δυτικής νεκρόπολης της Αμβρακίας, μία επιτύμβια στήλη των αυτοκρατορικών χρόνων από την ανατολική νεκρόπολη της Νικόπολης και δύο μολύβδινα χρηστήρια ελάσματα από το ιερό της Δωδώνης αποσπάσθηκαν προσωρινά από τις συλλογές των Αρχαιολογικών Μουσείων Άρτας, Νικόπολης και Ιωαννίνων για να ενταχθούν σε ομόλογες θεματικές ενότητες της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και να αφηγηθούν τη…

Cinepelagos – Νύχτες ιταλικού σινεμά Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, 6 - 9 Δεκεμβρίου, ώρα έναρξης 20.00.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας και την υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου και της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα και με τη διοργάνωση της Myth Euromed θα φιλοξενήσει για τέσσερις ημέρες, από τις 6 έως τις 9 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα Σωτήρης Δάκαρης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας το αφιέρωμα ιταλικού κινηματογράφου “CINEPELAGOS - Νύχτες ιταλικού σινεμά".

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

Πρόγραμμα Προβολών

- 06.12: Ο κλεμμένος Καραβάτζιο / Una storia senza nome (Roberto Andò) ~ ώρα 20.00

Μυστηρίου 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 110'

Η Βαλέρια είναι γραμματέας ενός παραγωγού ταινιών και παράλληλα “αόρατη συγγραφέας”.…

Συναυλία συμφωνικής μουσικής της Καμεράτα, Ορχήστρας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Φιλιατών,  έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στη συναυλία συμφωνικής μουσικής της Καμεράτα, Ορχήστρας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27 Αυγούστου 2022 και ώρα 20.00 στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων.

«Στο φως του φεγγαριού». Πανσέληνος Αυγούστου 2022

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας προσκαλεί να χαρείτε την αυγουστιάτικη Πανσέληνο λαμβάνοντας μέρος στις εκδηλώσεις που διοργανώνει την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022.

Αρχαιολογικός Χώρος Ελέας | Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022: Θεατρική παράσταση «Είλωτες» με την Ομάδα Τέχνης ΦΑΟΣ

 Ώρα έναρξης: 21:00

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Σκηνοθεσία-κοστούμια-σκηνικά-διδασκαλία ρόλων: Θωμάς Λιώλιος – Άρτεμις Αγαθοπούλου Κείμενα: Δημήτριος Θεοχάρης Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο Ελέας από τις 19:00 έως και μισή ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης Είσοδος ελεύθερη

 Αρχαιολογικός Χώρος Ελέας | Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022: Μουσική εκδήλωση «Τραγουδώντας στο φως του Φεγγαριού» με το φωνητικό…

«Αντιγόνη του Σοφοκλή. Μία ή άλλες αναγνώσεις στην Αντιγόνη του Σοφοκλή». Αρχαιολογικός Χώρος Ελέας, 31 Ιουλίου 2022, ώρα 21.30

Την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022 ο αρχαιολογικός χώρος Ελέας θα φιλοξενήσει την εκδήλωση-παράσταση με τίτλο «Αντιγόνη του Σοφοκλή. Μία ή άλλες αναγνώσεις στην Αντιγόνη του Σοφοκλή».

Πρόκειται για μία άλλη εκδοχή του τραγικού έργου με τη μέθοδο της απαγγελίας και τη χρήση αναλογίου, που αναδεικνύει τα διαχρονικά μηνύματα της γνωστής τραγωδίας.

Όπως σημειώνουν οι συντελεστές «…τα έργα της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας εμπεριέχουν λόγο και σκέψη με πολύπλευρες και αιώνιες διδαχές. Τα έργα δε αυτά σίγουρα επιδέχονται διαφορετικές ερμηνείες και οπτικές από αυτές που σε πρώτο επίπεδο εκπέμπουν.»

Η παράσταση παρουσιάζεται με τη συνεργασία της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Θεσπρωτίας…

Υπουργείο Πολιτισμού
Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή χρήση του υλικού χωρίς έγγραφη άδεια