ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ :: Αρχείο Εκδηλώσεων | Πολιτιστική κληρονομιά και εκπαίδευση. Σχεδιάζοντας ένα πρόγραμμα τοπικής ιστορίας. Επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο

Πολιτιστική κληρονομιά και εκπαίδευση. Σχεδιάζοντας ένα πρόγραμμα τοπικής ιστορίας

Στις 17 Δεκεμβρίου 2021, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας η οποία συμμετέχει στο εταιρικό σχήμα του έργου «Coastal Heritage Network – CoHeN», που υλοποιείται με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Interreg  V-A Greece-Italy 2014-2020, διοργάνωσε στην Αίθουσα «Σωτήρης Δάκαρης» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο, με τίτλο «Πολιτιστική κληρονομιά και εκπαίδευση. Σχεδιάζοντας ένα πρόγραμμα τοπικής ιστορίας» για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για την ιστορία, την τοπογραφία και τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά των κάστρων Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου, στα οποία πραγματοποιούνται παρεμβάσεις στο πλαίσιο του έργου, και παράλληλα να συνδράμουν στον σχεδιασμό εκπαιδευτικού προγράμματος σχετικού με τη διδασκαλία της τοπικής ιστορίας.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου διανεμήθηκε σύντομο ερωτηματολόγιο, μέσα από το οποίο διερευνάται η δυνατότητα σύνδεσης της ιστορίας των δύο μνημείων με τη σχολική ύλη μέσω της επιλογής των κατάλληλων παιδαγωγικών εργαλείων, έτσι ώστε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα παραχθεί στο πλαίσιο του έργου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών.

Υπουργείο Πολιτισμού
Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή χρήση του υλικού χωρίς έγγραφη άδεια