ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ :: Αρχείο Εκδηλώσεων | Γυναίκα πρόσφυγας, Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων, Πέμπτη 21 - Παρασκευή 22 Ιούλιου 2022. Ώρα: 21.00

Στο πλαίσιο του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και για το 2022 είναι αφιερωμένος στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας θα φιλοξενήσει στις 21 και 22 Ιουλίου 2022 στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων τη μουσικοθεατρική παράσταση Γυναίκα Πρόσφυγας.

Πρόκειται για μια παράσταση αναφοράς και τιμής στη μυθική Μαρίκα Παπαγκίκα, την πρώτη ανάμεσα στις άλλες σημαντικές Ελληνίδες τραγουδίστριες της Αμερικής που η ζωή και η δημιουργική της πορεία έχουν αποκτήσει διαστάσεις πραγματικού θρύλου.

Νήσος Κως, το ταξίδι ξεκινάει το 1890, στη γενέτειρα της σπουδαίας Ελληνίδας Μαρίκας Παπαγκίκα.

Το 1913 ακολουθεί τους γονείς της που μεταναστεύουν στην Αίγυπτο και δύο χρόνια μετά στην Αμερική, όπου εγκαθίσταται και ζει ως το τέλος της ζωής της, το 1943. Στη Νέα Υόρκη αρχίζει η μεγάλη καριέρα της ξεχωριστής αυτής τραγουδίστριας που ηχογράφησε πάνω από διακόσια τραγούδια ελαφρά, σμυρναίικα, δημοτικά και ρεμπέτικα. Η φήμη της εξαπλώνεται και τα τραγούδια της αγαπιούνται μέσα απ’ τους δίσκους της που φτάνουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Παραγωγή: ΔΙΟΔΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Καλλιτεχνική διεύθυνση, ενορχήστρωση: Ανδρέας Κατσιγιάννης

Επιμέλεια κειμένων: Θωμάς Κοροβίνης

Σκηνοθετική επιμέλεια: Θανάσης Ζερίτης

Ηχοληψία: Γιάννης Ρουπάκας

Τραγούδι: Ασπασία Στρατηγού

Αφήγηση: Νεφέλη Μαϊστράλη

Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας

Πιάνο: Φίλιππος Ρέτσιος

Ούτι, μαντολίνο: Κώστας Γεδίκης

Βιολί: Σωτήρης Μαργώνης

Κοντραμπάσο: Κώστας Κωνσταντίνου

Κιθάρες: Απόστολος Βαλαρούτσος

Ακορντεόν: Δήμος Βουγιούκας

Κρουστά: Περικλής Κατσώτης

Σαντούρι: Ανδρέας Κατσιγιάννης

Για την παράσταση απαιτείται η προκράτηση θέσης μέσω της σχετικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα https://digitalculture.gov.gr/2022/07/gineka-prosfigas-archeo-theatro-gitanon/ από την οποία θα λάβετε προσωπικό Δελτίο Εισόδου το οποίο είναι απαραίτητο για την είσοδο στην εκδήλωση.

Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, μόνο με το αντίτιμο εισιτηρίου σε κάθε αρχαιολογικό χώρο. Για τη είσοδο στον Αρχαιολογικό Χώρο Γιτάνων ισχύει αντίτιμο εισιτηρίου 3 ευρώ (κανονικό) και 2 ευρώ (μειωμένο). Οι δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου και όσοι απαλλάσσονται από την καταβολή εισιτηρίου παρακαλούνται να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1,5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Μετά την έναρξη της παράστασης η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.

Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τις παρακάτω οδηγίες:

*Στον χώρο του αρχαίου θεάτρου δεν επιτρέπεται κάπνισμα ούτε η κατανάλωση φαγητού και ποτών

*Για λόγους προστασίας του αρχαίου μνημείου συνιστάται η αποφυγή υποδημάτων με αιχμηρό τακούνι.

Αρχείo/α

Φωτογραφία/ες

Υπουργείο Πολιτισμού
Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή χρήση του υλικού χωρίς έγγραφη άδεια