Επίσκεψη :: Πρόσβαση

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας χωροθετείται επί της παραλιακής οδού (παλαιά Ε.Ο. Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων) έναντι των εγκαταστάσεων του πρώην Τ.Ε.Ι. Ηπείρου και του Δημοτικού Σταδίου Ηγουμενίτσας.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας μπορεί κανείς να φτάσει:

Με αυτοκίνητο 

Έξω από το μουσείο υπάρχει δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ και άλλοι χώροι στάθμευσης στην ευρύτερη περιοχή.

Με τα πόδια

Απέχει 15΄ από το κέντρο της πόλης (πλατεία Δημαρχείου) και 30΄ από τις εγκαταστάσεις του Κεντρικού  Επιβατικού Σταθμού του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Η κύρια είσοδος βρίσκεται επί της επί της παραλιακής οδού, 28ης Οκτωβρίου 2. Για την πρόσβαση στο εσωτερικό του κτιρίου υπάρχουν 7 βαθμίδες (σκαλοπάτια).

Η πλευρική είσοδος, στη συμβολή των οδών Βασιλέως Πύρρου και Διονυσίου Σολωμού, διαθέτει κεκλιμένο επίπεδο (ράμπα), πλάτους 1,25 μ., με οδόστρωμα από αντιολισθητικές πλάκες και χειρολισθήρα.

Το μουσείο είναι προσβάσιμο από άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ): εκτός από τη ράμπα πρόσβασης στην είσοδο, η  περιήγηση στην έκθεση και στους λοιπούς χώρους του μουσείου υποστηρίζεται από ανελκυστήρα. Ειδικές ρυθμίσεις έχουν γίνει και στους χώρους υγιεινής. Το μουσείο διαθέτει αμαξίδιο για εμποδιζόμενα άτομα.

Στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης υπάρχει φυσικός και τεχνητός φωτισμός. Συνθήκες χαμηλού φωτισμού (συσκότιση) επικρατούν  στην  τελευταία αίθουσα, στον άνω όροφο της έκθεσης, που είναι αφιερωμένη τα ταφικά έθιμα.

Στους χώρους υγιεινής είναι διαθέσιμη αλλαξιέρα βρεφών.

  

 


View Larger Map

Υπουργείο Πολιτισμού
Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή χρήση του υλικού χωρίς έγγραφη άδεια